oog

Waar ligt jouw focus?

 

Richt je op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt.


De meeste mensen weten precies wat ze niet willen. Je kunt dan denken aan niet meer: te veel eten, onzeker zijn, bang zijn, uitstellen, roken, gestrest voelen, alleen zijn, geldproblemen hebben, etc.

 

Maar we weten vaak niet wat wij wel willen. Toch is het beter om je daarop te focussen. Je kan je namelijk maar op 1 ding tegelijk focussen. Als je bezig bent met wat je niet wilt dan is het onmogelijk om je te richten op wat je wel wilt.

 

Ga voor jezelf na wat je wel wilt. Schrijf dit eens op. Wat je wilt bereiken, maar ook de gevolgen voor jou als je dit bereikt hebt. Hoe zou jouw dagelijks leven er dan uit zien? Hoe zou jij je dan voelen? Allemaal vragen die belangrijk zijn jezelf te stellen zodat je ermee aan de slag kunt. Door deze resultaten op te schrijven focus jij je direct op het positieve.

 

Als je eenmaal je doel bepaald hebt en je focus verlegd hebt naar het behalen van het doel dan is de volgende stap een planning en de actie. Wanneer wil jij je doel bereikt hebben?
Wat of wie heb je nodig om dit doel te bereiken? Welke acties ga je doen? Maar ook een belangrijke is: Waarmee moet je stoppen om je doel te kunnen behalen?

 

Als je dit alles op het papier zet dan wordt het concreet. Als je het enkel in je hoofd bedenkt, dan blijft het vaak een hersenspinsel.

 

Bedenk het volgende

“Als jij blijft doen wat jij altijd deed, dan krijg jij wat jij altijd kreeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet