pexels-photo-1554613

Een andere kijk

Wanneer wij iets willen leren, dan doen wij dat door middel van een opleiding volgen misschien, of een cursus/workshop. Je kunt ook leren door het lezen van boeken of misschien zelfs het luisteren van Podcast. En denk maar eens aan YouTube, hoeveel tutorials zijn er wel niet te vinden over allerlei onderwerpen!

 

Dan heb je ook het gewoon doen, denk aan het leren fietsen of schaatsen. Er is geen andere wijze dan op die fiets stappen of de schaatsen aan trekken en gaan doen!

 

Zo ook het bestuderen van anderen en dit dan modelleren. Dat laatste is ook precies zoals wij zoveel nieuwe dingen leerden als kind. Je zag misschien je ouders van alles doen en je ging dat modelleren. Je leerde ook heel veel door spel. Het net doen alsof was een fantastische wijze van nieuwe dingen leren!

 

In mijn praktijk, waar nodig, gebruik ik een hele bijzondere techniek: “Deep Trance Identification” of ook wel genoemd “DTI”. Als het ware stap je in de energie van jouw rolmodel, je gaat op iemand bestuderen en diegene is dan iemand waarmee jij je gaat identificeren.

 

Door dit op deze wijze te doen ga je dus echt leren van het rolmodel dat jij gekozen hebt om je mee te identificeren. Als het ware zie je de wereld heel even door de ogen van jou gekozen rolmodel. En het is daadwerkelijk onvoorstelbaar wat je van diegene kunt leren op dat moment!

 

Tijdens de DTI stap je dus eigenlijk in de energie van die persoon en in het brein worden dan allerlei neurale netwerken geactiveerd. Dat is een hele andere situatie dan wanneer je iemand op een andere wijze bestudeert om ervan te kunnen leren.

 

Eén van mijn cliënten, mocht dit ervaren en dit is wat ze erover aangaf:

“Ik kreeg meer inzicht op mijn eigen vakgebied, door in een sessie in de energie te stappen van een voorbeeld figuur. Dat gaf mij nieuwe inzichten hoe ik mijn klanten weer beter verder kan helpen met de genezing van hun ogen.”

 

Hoe gaaf is dat!

In wiens schoenen zou jij eens willen stappen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet