leiderschap en hypnose

Leiderschap: hoe hypnose je helpt als leider

Als ondernemer ben je ook een leider. Als zzp’er is het belangrijk dat jij leiding aan jezelf geeft en als je een team hebt is het belangrijk dat je die op de juiste manier leiding kunt geven, zodat ze je het beste helpen om het meeste uit het bedrijf te halen.

Leiderschap is een term die maar lastig uit te leggen is. Dit is ook waarom er vaak veel soorten leiderschap benoemd worden. Laten we eerst maar eens beginnen met de term leiderschap.

Leiderschap is het proces van interactieve invloed die kan ontstaan in een bepaalde context: als sommige mensen iemand accepteren als hun leider om een gezamenlijk doel te behalen.

Dit heeft als implicatie dat leiderschap niet een persoonlijke kwaliteit is, maar een proces, een werkwoord. Het is iets dat je kunt leren. Daarbij is er dus sprake van invloed en die invloed komt van twee kanten. Aan de ene kant beïnvloedt de leider een team, aan de andere kant kunnen de teamleden de leider beïnvloeden.

Dan is er nog een context, een situatie. Zo kun je op je werk geen leider zijn, maar wel in je gezin of juist andersom.

Als leider heb je mensen nodig, mensen die je willen volgen. Je bent een leider zolang mensen je willen volgen. Als mensen dat niet meer willen stopt het leiderschap.

Als laatste is er dus een gemeenschappelijk doel waar de leider en volgers aan werken. Als de volgers niet het idee krijgen dat de leider ook in hun voordeel aan de slag gaat, kan dit het leiderschap verminderen.

Zoals je lees is invloed belangrijk voor leiderschap. Jij wilt mensen beïnvloeden, mensen willen jou weer beïnvloeden en iedereen wil dat in de juiste banen leiden.

Hoe doe je dit nu op een manier die goed is voor jouw bedrijf?

Als bedrijf heb je vaak problemen die je moet oplossen, zoals problemen met je marketing en productontwikkeling. Als je dan groepshypnose gebruikt kan dit helpen om de problemen eenvoudiger op te lossen.

Misschien heb je als manager of bedrijfseigenaar niet direct het idee dat het goed is om aan groepshypnose te doen om problemen op te lossen of om mensen te beïnvloeden.

In dat geval is het handig om te weten dat er ook nog zoiets bestaat als conversationele hypnose (gesprekshypnose). In een gesprek kUn je bijvoorbeeld bepaalde dingen zeggen, suggesties geven of ideeën op zo’n manier uiten dat dit de manier van denken van je team(lid) kan verbeteren, zodat alles fijner gaat voor jouw bedrijf.

Daarnaast kan hypnose en hypnotherapie ook belangrijk zijn voor mensen in een leidinggevende positie om trauma’s en pijnlijke herinneringen los te laten, waardoor die je tijdens je werk minder dwars zitten[3].

Op die manier kan hypnose jou als leidinggevende of eigenaar van een bedrijf met personeel al helpen.

Maar jijzelf kunt als leider hypnose ook inzetten.

 

Leiderschap op zich is al hypnotisch

Zo’n suggestie in een gesprek brengen zou kunnen werken om je team te beïnvloeden doordat leiderschap op zich al hypnotisch is. Bij hypnose is volgzaamheid namelijk van belang en als jij ‘de baas’ bent hebben mensen ten minste het loonstrookje als reden om je te volgen. Dit betekent dat mensen opletten als jij wat te zeggen hebt, want als ze dat niet doen kan ze dat zomaar hun inkomsten kosten.

Vooral charismatische en transformationele leiders worden vaak in verband gebracht met hypnose. Als leider is het handig om een visie te hebben (iets wat een gemeenschappelijk doel kan worden) en dat kun je dan met metaforen en retoriek aan de man brengen, dit zijn ook belangrijke elementen in hypnose.

Door positieve emoties te uiten kun je jouw volgers al aansteken met die positieve emoties en dat kan zorgen voor een prettige werksfeer.

Iets anders waarmee je mensen kunt ‘hypnotiseren’ is door te doen wat jij wilt dat ze doen. Neem leiden als voorbeeld: als jij wilt dat mensen op een bepaalde manier communiceren of handelen, handel je zelf ook op die manier om je team daarmee aan te steken. Dus het voordoen van verandering op de werkvloer kan ervoor zorgen dat mensen zich hier makkelijker in laten leiden.

 

Welke volgers ga je als eerste hypnotiseren?

Net als bij showhypnose kan het als leidinggevende belangrijk zijn om je sterkste volgers in je bedrijf te identificeren.

Voor een leidinggevende is het handig om te letten op wie altijd bij afspraken aanwezig zijn, wie altijd op het bedrijfsuitje komen en wie altijd in de buurt van de leidinggevende zijn.

Die kun je dan als eerste beïnvloeden voor wat jij voor elkaar wilt krijgen met je bedrijf, zodat zij de rest van het team weer aan kunnen steken.

 

Wat is belangrijk voor de suggesties die jij je team geeft?

Je kunt dus al zelf het goede voorbeeld zijn, maar als je daadwerkelijk wat gaat zeggen dan zijn er een aantal factoren die handig zijn voor een effectieve suggestie.

Het is handig als wat je zegt slaat op de situatie waarin jouw bedrijf zich nu bevindt en dat wat je zegt een hint bevat van welk gevolg je wenst of welke toekomstige actie je graag ziet van de persoon tegen wie je praat.

Bij hypnotherapie zou dit een posthypnotische suggestie genoemd worden.

Daarnaast is één zo’n zinnetje vaak niet genoeg. Herhalen en stapelen van suggesties is van belang totdat het kwartje valt bij de persoon die je wilt beïnvloeden. Het is belangrijk om rekening te houden met de omgeving en het systeem (zoals werkgever en loondienst) waarin je werkt bij het bedenken en geven van dergelijke suggesties.

Ook de lichaamstaal is van belang. Als iemand zich verbonden voelt met een groep, zoals wanneer je gaat dansen en precies hetzelfde beweegt, zorgt dit ervoor dat zijn of haar brein dopamine aanmaakt. Dit zie je ook als mensen elkaar gaan spiegelen, zoals tijdens het daten. Hiervan kun je gebruikmaken om leden in je team te verbinden met je bedrijf.

Met deze kennis kom je al een stuk verder met jouw bedrijf.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet