pexels-photo-2041832

Méér negatieve gedachten zorgen voor méér energie!

Gedachten zorgen voor emoties. Onze gedachten kunnen behoorlijk belemmerend zijn en eigenlijk is het heel belangrijk om zo nu en dan eens de tijd te nemen en te onderzoeken welke gedachten er door ons hoofd spoken. Want wat nu als je jezelf betrapt op de steeds herhalende negatieve gedachte en deze gaat veranderen? Hoe zou jou leven er dan uit kunnen zien? Zou het denk je een wezenlijk verschil kunnen maken?

Onlangs had ik een cliënt die continu negatieve gedachten had over zichzelf. Hij was ervan overtuigd dat hij niet goed genoeg was, dat wat hij ook deed in zijn leven, het nooit goed genoeg kon zijn. Hij vertelde zichzelf continu het verhaal dat hij bepaalde dingen niet kon met als gevolg dat hij dus ook bepaalde stappen, ook echt hele belangrijke stappen, niet wilde nemen. Zijn overtuiging was dat het hem toch niet ging lukken. Hij was ontzettend moe, voor hem was het nachtje slapen verre van opladen, hij was juist die mobiele telefoon die op de oplader gaar en dan de dag erna alleen maar verder leeggelopen blijkt te zijn!

 

Loop

Zijn dagen waren gevuld met steeds dezelfde negatieve gedachten die zich herhaalden, de hele dag door zonder ophouden. Ze zaten als het ware gevangen en draaien steeds in dezelfde loop! Dag in, dag uit! We zijn hiermee aan de slag gegaan, want het meest belangrijke was ook wel om erachter te zien te komen welke gedachten het nu precies waren die zijn hele leven, zijn hele zijn en handelen in beslag namen. Met vooral als doel de echte belemmerende overtuiging te vinden. Hier kwam uiteindelijk uit dat hij diep van binnen overtuigd was van het feit dat hij dat hij er gewoonweg niet mocht wezen! Een alles vernietigende hypnose waar hij echt uit gehaald moest worden!

Deze overtuigende gedachten zijn we natuurlijk gaan transformeren en dit was levens veranderend voor hem. Hij ging zich beter voelen, begon eindelijk de belangrijke stappen te nemen die nodig waren om succesvol te kunnen zijn zowel in zijn persoonlijke leven als zo ook in zijn onderneming. Aan energie zeker geen tekort meer. Hij voelt zich fantastisch en doet precies dat wat hij wil en nodig vindt. Stappen zetten is niet meer beangstigend, maar juist iets waar hij nu naar uitkijkt en van geniet! Hij leeft een fantastisch avontuur als mens en ondernemer!

 

Ombuigen

Gedachten zijn alles bepalend en wanneer je de tijd neemt om je gedachten te vangen kun je jouw antwoorden gaan vinden. Dan kun je negatieve gedachten ombuigen. Want inderdaad, positieve gedachten zorgen er automatisch voor dat je veel meer energie zal ervaren. We zijn ons soms echt niet bewust van wat we denken, wat we dan voelen en wat eigenlijk daadwerkelijk doen.

Ik zou zeggen, ga er zo nu en dan eens echt voor zitten…laat je gedachten eens vrij gaan, onderzoek welke dat zijn en hoe vaak de negatieve gedachten in een loop gevangen zitten die zich daardoor steeds herhalen. Die voorbijkomen als de meest vervelende reclame op televisie. Wanneer je weet wat je denkt, weet je wat je voelt en kun je het ombuigen naar dat wat jij wilt en nodig hebt!

 

Zelfs uw ergste vijand kan u niet zo diep kwetsen als uw eigen gedachten.

Boeddha

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet