verrranderen

Veranderen is heel moeilijk!

Veranderen is heel moeilijk!

Veranderen is heel moeilijk in sommige gevallen. De meest simpele uitleg hierin is dat wij 95% onbewust handelen en maar 5% bewust. Dat betekent dat wij een heleboel programma´s automatisch onbewust afdraaien.

Bijvoorbeeld wanneer we in de auto stappen hoeven we niet meer na te denken over hoe de auto te starten, weg te rijden, te schakelen en hoe vaak of op welke wijze we in onze spiegels moeten kijken. Dat gaat allemaal automatisch onbewust.

Wanneer we op de fiets stappen weten we precies hoe niet om te vallen en wel vooruit te komen, wanneer je in het water springt weet je precies hoe boven water te blijven en te zwemmen.

Dit zijn dus allemaal onbewuste programma´s en dat is maar goed ook, we zouden helemaal gek worden wanneer we echt over alles eerst na moeten denken.

Maar de vraag is nog steeds: “Hoe verander je dan wel dat wat nodig is?”

Stap 1 – Word je eerst bewust van wat je precies doet. Dit kun je bijvoorbeeld gaan doen door echt op te gaan schrijven wat je doet en wat je dus eigenlijk belemmert.

Stap 2 – Maak dan de keuze om dit vrijwillig te gaan veranderen. En dan ook echt de keuze om dit door te gaan zetten.

Stap 3 – Ga op zoek naar alternatieven. Dit kun je doen door jezelf de vraag te stellen wat je anders kunt gaan doen om je doelen wel te gaan behalen. Stel je wilt wat kilo´s kwijt dan zul je op je eten moeten gaan letten, meer gaan bewegen en dergelijke.

Stap 4 – Ga dit ook voor je zien, ga het visualiseren. En voel dan de emotie die erbij hoort, bij het afleggen van die weg en je doelen ook daadwerkelijk gaan behalen.

Stap 5 – Toepassen! Zorg ervoor dat je dit in je dagelijkse leven dus ook gaat doen. In het voorbeeld van wat kilo´s kwijt willen raken ga dit ook doen, plan de dagen dat je naar de sportschool gaat, maak een lijst met de juiste voeding en ga die ook halen in de supermarkt.

Wanneer je dit gaat doen en consequent blijft doen dan heb je een nieuw automatisch onbewust programma gecreëerd! Want door andere dingen te doen ga je die verandering ook maken.
Eigenlijk zitten we de gehele dag in een soort hypnose. Wij draaien allemaal dagelijks die onbewuste programma´s af. Er ons bewust van worden is hierin al een belangrijke stap.

Mocht het je toch niet lukken om die programma´s die jou in de weg zitten te veranderen, neem dan gerust contact met mij op zodat we samen kunnen gaan kijken hoe we dit wel kunnen realiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet